17.7 C
Alba Iulia
sreda, 8 februara, 2023

Pet najskupljih pića na svetu

Must Read

Ništa ne asocira na moć i uspeh kao slika penušavog zlatnog šampanjca. Sećate li se scena iz filma Veliki Getsbi? Tako znamo koliko su žurke 20-tih godina prošlog veka bile ekstavagantne. Čak i danas šampanjac je verovatno najluksuznije piće.

Armand De Brignac Midas – 125.000 dolara

Armand de Brignac je zamenio Cristal šampanjac u mnogobrojnim video spotovima rep muzičkih zvezda. Ovo piće obožavaju i sportisti pa ćete videti Huseina Bolta i mnogobrojne druge sportiste, kako ispijaju ovaj šampanjac. Podsetimo se da je hip-hop mogul Džej Zi, kupio 2014. godine Armand de Brignac.

Dalmore 62 – 125.000 dolara

Nakon što je proglašen najskupljim viskijem na svetu, Dalmore 62 je očekivano i veoma redak viski sa samo 12 proizvedenih boca. Jedna flaša ovog pića je prodata neimenovanom kupcu na aerodromu Changi u Singapuru 2011. godine za čak 250.000 dolara. Boca viskija je ukrašena glavom jelena od platine, a nalazi se unutar drvene kutije.

Diva Vodka – 1.000.000 dolara

Trostruki proces filtracije daje ovoj vodki ekstremno visoku cenu. Prvo se filtrira kroz led, zatim kroz ugalj nordijske breze, i na kraju kroz pesak i drago kamenje. Osim toga, šuplja centralna cev u boci je ispunjena Swarovski kristalima koje možete izvaditi i koristiti kako želite. Međutim, čak ni drago kamenje ne čini ovu vodku ukusnom.

Henry IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne – 2.000.000 dolara

Henri IV Dudognon Heritage, stario je skoro čitav jedan vek, što mu daje ovu astronomsku cenu. Naravno, to nije jedini razlog. Ovo piće skupoceno je zahvaljujući razmetljivoj flaši u kojoj se nalazi – obložena je platinom i zlatom i ukrašena sa 6.500 dijamanata.

Tequila Ley .925 – 3.500.000 dolara

Svako ko je ikada u životu prisutvovao nekom koledž partiju, upoznat je sa tekilom. Ova tekila međutim nije ona koju ćete umešati u Margarita koktel. Tequila Pasion Azteca Ultra Premium Anejo, kreira se od čistih sokova plave agave, fermentiše i stari šest godina. Nalazi se u boci koja podseća na školjku, a ukrašena je belim zlatom, platinom i dijamantima. Poslednje izdanje prodato je po ovoj rekordnoj ceni 2006. godine.

- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img