2.2 C
Novi Sad
недеља, 26 јануара, 2020
  • Naslovna
  • Život

Ako vam preostane raznog mesa od slave, napravite stare vojvođanske “raznolije”

Najmanje 945 lažnih vesti na naslovnicama četiri tabloida

Četiri najtiražnija tabloida Informer, Srpski telegraf, Alo i Kurir tokom 2019. godine objavili su "najmanje 945 lažnih ili neutemeljenih...

Korona virus stigao u Evropu, dva slučaja potvrđena u Francuskoj

Dva slučaja zaraze korona virusom potvrđena su u Francuskoj, što su prvi slučajevi u Evropi. Ministarka zdravlja Anjes Bizen rekla...

Ukrao novac iz autoperionice

Policija u Šidu podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv 31-godišnjeg muškarca zbog krađe. On je osumnjičen da je provalio u...

Idealan recept za dane nakon svečara i raznih drugih slavlja, kada preostane hrane od predjela, preko kuvanog mesa od supe, do raznog pečenog mesa. Sve to možete iskoristiti za fenomenalno jelo zvano “vojvođanske raznolije”!

Evo recepta:

250 g kuvane govedine
250 g suvih kobasica
250 g šunke ili nekog drugog preostalog mesa
2 glavice crnog luka
1 manja glavica karfiola
2 kisela krastavčića
1 čaša pirinča
2 čaše kisele pavlake
1 šolja ulja
1 šoljica prezli
so, biber

Priprema:

Isecite meso na sitnije komade – kobasice, šunku, ili bilo koje pečeno meso koje vam je ostalo. Karfiol očistite i stavite u slanu vodu koja vri, da se obari. Crni luk očistite, operite i isecite na tanka rebarca pa ga pomešajte sa mesom. Posolite i pobiberite. Ostavite da tako stoji dok ne pripremite druge sastojke za nadev koji će osvežiti meso.

Pirinač skuvajte, prelijte hladnijom vodom i ocedite. Kisele krastavčiće isecite na tanke kolutove. Karfiol, koji se već obario, ocedite i podelite po cvetovima ili isecite. Uzmite pogodnu vatrostalnu posudu, podmažite je i ređajte u nju red karfiola, red mesa sa likom, red pirinča i krastavčića, i tako činite sve dok ne utrošite sastojke. Svaki red treba da prelijete pavlakom i uljem. Po površini prelijte pavlaku i ulje pa pospite mrvice.

Tako složene “raznolije” stavite u prethodno zagrejanu pećnicu i pecite oko pola. Poslužite jelo dok je još toplo.

Izvor:Opanak

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vesti

Korona virus stigao u Evropu, dva slučaja potvrđena u Francuskoj

Dva slučaja zaraze korona virusom potvrđena su u Francuskoj, što su prvi slučajevi u Evropi. Ministarka zdravlja Anjes Bizen rekla...

Ukrao novac iz autoperionice

Policija u Šidu podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv 31-godišnjeg muškarca zbog krađe. On je osumnjičen da je provalio u prostoriju jedne autoperionice u Šidu...

Od 15. januara produženje ugovora o zakupu kabina na Štrandu

Produžavanjе ugovora o zakupu kabina na Štrandu za 2020. godinu počinje u sredu 15. januara i trajaće do 28. februara. Radno vrеmе blagajnе Štranda bićе...

Protest “Jedan od pet miliona” sinoć “kucao na vrata predsedništva”

Protest "Jedan od pet miliona" završen je ispred zgrade Predsedništva u Beogradu, simboličnim kucanjem na vrata predsednika Srbije Aleksandra Vučića i porukom da je...

Novih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, prijava na šalteru najbliže Pošte

Petu godinu zaredom Vlada Srbije građanima dodeljuje vaučere za odmor u Srbiji i to "pravo" je, do sada, iskoristilo skoro 400.000 ljudi, a ove...

Još povezanih vesti