2.6 C
Novi Sad
недеља, децембар 8, 2019
No menu items!

Ako vam preostane raznog mesa od slave, napravite stare vojvođanske “raznolije”

FOTO: Kupila njihalicu za bebu, u kutiji zatekla poluautomatsku pušku

Veronica Alvarez-Rodriguez provela je nedelju tražeći idealan poklon za dete za koji nije želela da plati mnogo, ali je...

Prva transplantacija testisa u Srbiji, druga u svetu

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj urađena je prva transplantacija testisa u Srbiji, a druga transplantacija te vrste u...

Udruženja pitaju ko je i kako dozvolio “Ledenu šumu” u Dunavskom parku, organizatori i nadležni odgovaraju

Pojedine mere zaštite potpuno su izostale prilikom postavljanja "Ledene šume" u Dunavskom parku, a rešenja koja su izdata organizatoru...

Idealan recept za dane nakon svečara i raznih drugih slavlja, kada preostane hrane od predjela, preko kuvanog mesa od supe, do raznog pečenog mesa. Sve to možete iskoristiti za fenomenalno jelo zvano “vojvođanske raznolije”!

Evo recepta:

250 g kuvane govedine
250 g suvih kobasica
250 g šunke ili nekog drugog preostalog mesa
2 glavice crnog luka
1 manja glavica karfiola
2 kisela krastavčića
1 čaša pirinča
2 čaše kisele pavlake
1 šolja ulja
1 šoljica prezli
so, biber

Priprema:

Isecite meso na sitnije komade – kobasice, šunku, ili bilo koje pečeno meso koje vam je ostalo. Karfiol očistite i stavite u slanu vodu koja vri, da se obari. Crni luk očistite, operite i isecite na tanka rebarca pa ga pomešajte sa mesom. Posolite i pobiberite. Ostavite da tako stoji dok ne pripremite druge sastojke za nadev koji će osvežiti meso.

Pirinač skuvajte, prelijte hladnijom vodom i ocedite. Kisele krastavčiće isecite na tanke kolutove. Karfiol, koji se već obario, ocedite i podelite po cvetovima ili isecite. Uzmite pogodnu vatrostalnu posudu, podmažite je i ređajte u nju red karfiola, red mesa sa likom, red pirinča i krastavčića, i tako činite sve dok ne utrošite sastojke. Svaki red treba da prelijete pavlakom i uljem. Po površini prelijte pavlaku i ulje pa pospite mrvice.

Tako složene “raznolije” stavite u prethodno zagrejanu pećnicu i pecite oko pola. Poslužite jelo dok je još toplo.

Izvor:Opanak

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vesti

Prva transplantacija testisa u Srbiji, druga u svetu

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj urađena je prva transplantacija testisa u Srbiji, a druga transplantacija te vrste u...

Udruženja pitaju ko je i kako dozvolio “Ledenu šumu” u Dunavskom parku, organizatori i nadležni odgovaraju

Pojedine mere zaštite potpuno su izostale prilikom postavljanja "Ledene šume" u Dunavskom parku, a rešenja koja su izdata organizatoru ne odgovaraju stanju na terenu,...

Renovira se deo Betanije, uskoro više od 70 novih bolničkih kreveta za pacijentkinje

Radovi na rekonstrukciji dela Betanije su u toku, a trebalo bi da budu gotovi u narednih pet meseci. Reč je o lamelama B i C...

Ovo su najbolje plaćeni poslovi za koje nije potrebna diploma

Kada čujemo podatak da je prosečna plata u Srbiji oko 53. 000 dinara, zapitamo se koja to zanimanja dižu prosek, kada znamo da nemali...

Prvi slučajevi gripa na teritoriji Južnobačkog okruga

Infekcija virusom gripa tipa B dokazana je u dva uzorka bolesničkog materijala na teritoriji Južnobačkog okruga. Oboleli su na kućnom lečenju, dobrog opšteg stanja, javlja...

Još povezanih vesti