19.5 C
Novi Sad

5 grešaka koje pravimo pri kuvanju supe

Iako se kuvanje supe čini kao najlakši kulinarski zadatak koji zahteva samo lonac vode, povrće i meso, skuvati savršenu supu nije tako jednostavno. Ove greške najčešće činimo pri pripremanju ovog toplog jela…

Kuvamo na previsokoj temperaturi

U želji za što bržim ručkom, većina nas će supu kuvati na maksimalnoj temperaturi. U tom slučaju meso bi moglo biti suvo, a povrće prekuvano. Kako bi iz svih namirnica izvukli najbolje supu je potrebno kuvati na nižoj temperaturi, odnosno krčkati.

Jačina kuvanja trebala bi biti takva da se tokom procesa kuvanja na površini svakih nekoliko sekundi pojavi jedan ili dva mehurića.

Nedovoljno soli

Ništa nije toliko bitno kao prava mera soli. Dok kuvate supu svakako je, s vremena na vreme, probajte kako bi pogodili tačnu količinu začina. Verujte svojim čulima pre nego receptu.

Voda i začini za savršenu supu

Iako mnogi od nas u supu stavljaju goveđu ili pileću kocku i bez nje supa može biti savršeno ukusna. Supe napravljene samo od vode i povrća s pravim merom začina i soli mogu biti sjajne.

Kako biste supi pojačali aromu, možete probati s jednim neobičnim začinom kojeg neki stavljaju. Naime, pred kraj kuvanja dodajte malo kore parmezana za drugačiji ukus.

Prekuvano povrće

Iako mnogi odmah na početku kuvanja u lonac zajedno s mesom stave i povrće to je greška koju bi svakako trebali izbegavati.

Naime, povrću je potrebno puno manje kuhanja nego li mesu, pa ga je potrebno dodavati postepeno u juhu, ovisno o tome koliko mu je vremena potrebno da se skuha.

Odmah na početku možete staviti celer i luk te meso, a posljednjih pola sata dodajte mrkvu i po želji ostalo povrće.

Stavljamo neodgovarajuće začine

Kako bi poboljšali ukus supe i dali joj drugačiju notu često znamo da eksperimentišemo sa začinima i pritom preteramo. Iako su oni najbolji način na koji možemo poboljšati ukus i izgled supe pri odabiru treba paziti da se ukusi dobro sjedine.

Pokušajte sa začinskim biljem ili malo narendanog parmezana. Odlični dodaci za krem supe su jogurt, kiselo mleko, a možete probati i sa prženim bundevinim semenkam

NAJNOVIJE VESTI

U nedelju skoro 30 stepeni

U Novom Sadu u nedelju sunčano i toplo. Kasnije posle podne očekuje se razvoj oblačnosti. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Minimalna...

Pokret Metla 2020 prikuplja potpise protiv javnih izvršitelja

Poslanik pokreta Metla 2020 Igor D. Jakšić izjavio je da je prošlo vreme tišine, ćutanja i spuštanja glava i da prikupljaju potpise protiv javnih...

Još 450.000 građana nije dobilo 100 evra, njima stiže do petka

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je do sada 5.550.000 građana Srbije dobilo pomoć od 100 evra, dok će preostalih 450.000 građana dobiti...

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli gotovo do aprila 2021.

Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli trebalo bi da bude gotovo u aprilu 2021. godine. Za ove radove je iz pokrajinskog budžeta...

POVEZANE VESTI

SRPSKI STRUČNjACI OTKRIVAJU: Protiv korona virusa se možete lečiti OVIM namirnicama, a evo šta da IZBEGAVATE!

Da biste ojačali imunitet i time se zaštitili od korona virusa, treba da jedete sveže voće, beli luk i domaće supe, savetuju stručnjaci! Oni upozoravaju...

Počinje kliničko ispitivanje vakcine za korona virus

Kliničko ispitivanje za ocenu vakcine namenjene zaštiti od novog virusa korona počeće danas, kada bi trebalo da se vakciniše prvi pacijent. To je saopštio neimenovani...

Sve više ljudi hronično umorno

Ljudi su danas manje aktivni nego pre 50 ili 100 godina. Zašto se onda beleži drastičan porast onih sa sindromom hroničnog umora, ljudi pod...

Aplikacije koje kradu podatke

Korisnici bi trebalo da budu izuzetno oprezni kad instaliraju aplikacije, čak i one s Google Play Store-a, ali i kad otvaraju različite e-mailove koji...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here