2.6 C
Novi Sad
недеља, децембар 8, 2019
No menu items!

5 grešaka koje pravimo pri kuvanju supe

FOTO:Pixabay

FOTO: Kupila njihalicu za bebu, u kutiji zatekla poluautomatsku pušku

Veronica Alvarez-Rodriguez provela je nedelju tražeći idealan poklon za dete za koji nije želela da plati mnogo, ali je...

Prva transplantacija testisa u Srbiji, druga u svetu

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj urađena je prva transplantacija testisa u Srbiji, a druga transplantacija te vrste u...

Udruženja pitaju ko je i kako dozvolio “Ledenu šumu” u Dunavskom parku, organizatori i nadležni odgovaraju

Pojedine mere zaštite potpuno su izostale prilikom postavljanja "Ledene šume" u Dunavskom parku, a rešenja koja su izdata organizatoru...

Iako se kuvanje supe čini kao najlakši kulinarski zadatak koji zahteva samo lonac vode, povrće i meso, skuvati savršenu supu nije tako jednostavno. Ove greške najčešće činimo pri pripremanju ovog toplog jela…

Kuvamo na previsokoj temperaturi

U želji za što bržim ručkom, većina nas će supu kuvati na maksimalnoj temperaturi. U tom slučaju meso bi moglo biti suvo, a povrće prekuvano. Kako bi iz svih namirnica izvukli najbolje supu je potrebno kuvati na nižoj temperaturi, odnosno krčkati.

Jačina kuvanja trebala bi biti takva da se tokom procesa kuvanja na površini svakih nekoliko sekundi pojavi jedan ili dva mehurića.

Nedovoljno soli

Ništa nije toliko bitno kao prava mera soli. Dok kuvate supu svakako je, s vremena na vreme, probajte kako bi pogodili tačnu količinu začina. Verujte svojim čulima pre nego receptu.

Voda i začini za savršenu supu

Iako mnogi od nas u supu stavljaju goveđu ili pileću kocku i bez nje supa može biti savršeno ukusna. Supe napravljene samo od vode i povrća s pravim merom začina i soli mogu biti sjajne.

Kako biste supi pojačali aromu, možete probati s jednim neobičnim začinom kojeg neki stavljaju. Naime, pred kraj kuvanja dodajte malo kore parmezana za drugačiji ukus.

Prekuvano povrće

Iako mnogi odmah na početku kuvanja u lonac zajedno s mesom stave i povrće to je greška koju bi svakako trebali izbegavati.

Naime, povrću je potrebno puno manje kuhanja nego li mesu, pa ga je potrebno dodavati postepeno u juhu, ovisno o tome koliko mu je vremena potrebno da se skuha.

Odmah na početku možete staviti celer i luk te meso, a posljednjih pola sata dodajte mrkvu i po želji ostalo povrće.

Stavljamo neodgovarajuće začine

Kako bi poboljšali ukus supe i dali joj drugačiju notu često znamo da eksperimentišemo sa začinima i pritom preteramo. Iako su oni najbolji način na koji možemo poboljšati ukus i izgled supe pri odabiru treba paziti da se ukusi dobro sjedine.

Pokušajte sa začinskim biljem ili malo narendanog parmezana. Odlični dodaci za krem supe su jogurt, kiselo mleko, a možete probati i sa prženim bundevinim semenkam

Foto:Pixabay

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vesti

Prva transplantacija testisa u Srbiji, druga u svetu

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj urađena je prva transplantacija testisa u Srbiji, a druga transplantacija te vrste u...

Udruženja pitaju ko je i kako dozvolio “Ledenu šumu” u Dunavskom parku, organizatori i nadležni odgovaraju

Pojedine mere zaštite potpuno su izostale prilikom postavljanja "Ledene šume" u Dunavskom parku, a rešenja koja su izdata organizatoru ne odgovaraju stanju na terenu,...

Renovira se deo Betanije, uskoro više od 70 novih bolničkih kreveta za pacijentkinje

Radovi na rekonstrukciji dela Betanije su u toku, a trebalo bi da budu gotovi u narednih pet meseci. Reč je o lamelama B i C...

Ovo su najbolje plaćeni poslovi za koje nije potrebna diploma

Kada čujemo podatak da je prosečna plata u Srbiji oko 53. 000 dinara, zapitamo se koja to zanimanja dižu prosek, kada znamo da nemali...

Prvi slučajevi gripa na teritoriji Južnobačkog okruga

Infekcija virusom gripa tipa B dokazana je u dva uzorka bolesničkog materijala na teritoriji Južnobačkog okruga. Oboleli su na kućnom lečenju, dobrog opšteg stanja, javlja...

Još povezanih vesti