17.7 C
Alba Iulia
subota, 23 oktobra, 2021

Vučić se sastaje sa Zaevim i Ramom na Petrovaradinskoj tvrđavi

Must Read

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u četvrtak, 10. oktobra, sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevim i Edijem Ramom, na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Vučić je ranije naveo da će sa premijerima susednih zemalja razgovarati o uklanjanju barijera u slobodnom protoku roba i usluga. Sastanak u Novom Sadu trebalo bi da bude prvi u nizu u okviru kojih bi se sklopio dogovor takozvanom “malom Šengenu”, koji bi olakšao protok ljudi, robe, usluga i kapitala, da se smanji čekanje teretnih kamiona na granicama, jer je reč o tržištu od nekoliko miliona ljudi.

Prema pisanju Blica, Vučić će, zajedno sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, u sredu uveče u Novom Sadu prirediti večeru Rami i Zaevu.

Sastanak Vučića, Zaeva i Rame počeće u četvrtak, u devet časova ujutru.

Edi Rama i Zoran Zaev su danas doputovali u Beograd, gde ih je dočekala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. Nakon toga su se uputili u Novi Sad, gde ih je dočekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Može se očekivati da pojedine ulice u podgrađu Petrovaradinske tvrđave budu blokirane pred početak, za vremene trajanje, kao i po završetku sastanka lidera država.

Posle sastanka sa Ramom i Zaevim, predsednik Srbije se vraća u Beograd, gde će se sastati sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

Source021.rs
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img