17.7 C
Alba Iulia
petak, 12 avgusta, 2022

Vučević: Najveća želja da Novi Sad ne bude palanačka sredina

Must Read

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da Novi Sad želi da postane “Zelena prestonica Evrope”, kao Ljubljana.

On je to rekao na panelu gradonačelnika, u okviru Regionalnog foruma mladih lidera u Novom Sadu.

“Tri najvažnije stvari, po mom mišljenju su, komunalna infrastruktura, jer direktno utiče na kvalitet života ljudi, potom kultura, jer je Novi Sad satkan i nastao na temeljima kulture i, treće, da zadržimo mlade u našoj zemlji. Da bismo ih zadržali moramo da uzmemo stvar u svoje ruke, a ne da pričamo da je negde drugde bolje”, rekao je Vučević na panelu na kojem je govorio zajedno sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.

Vučević je kazao da želi da “Novi Sad ne bude palanačka sredina”.

“Moja najveća želja je da Novi Sad ne bude palanačka sedina i nema palanački mentalitet. Da bismo postali zelena prestonica, potrebno je da smeće bacamo tamo gde bi trebalo i automobil parkiramo tamo gde bi trebalo”, rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, Novi Sad će preneti Ljubljani svoja iskustva kao Evropska prestonica mladih, a da Novi Sad može mnogo da nauči iz iskustva Ljubljane kao “Zelene prestonice”.

“Novi Sad je sa dve važne titule postavljen na istaknuto mesto na karti Evrope i bilo bi dobro da u budućnosti postane i ‘Zelena prestonica’. Imamo zajedničke teme, ali i probleme i želja nam je da posle studija mladi ne odlaze u inostranstvo, već da ostanu sa svojim familijama i prijateljima”, rekao je gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Kako je naveo, u Novom Sadu ima velikog prijatelja – kantautora Đorđa Balaševića kome je poželeo brz oporavak i za koga je rekao da je uvek drag gost u Ljubljani.

- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img