17.7 C
Alba Iulia
petak, 7 oktobra, 2022

U KCV Novi Sad primljena dva nova pacijenta, prvi iz Sombora

Must Read

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leči devet pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od koronavirusa. Od dva nova, jedna je jedna pacijentkinja starije životne dobi, a drugi pacijent mlađe životne dobi koji je u tu zdravstvenu ustanovu premešten iz Opšte bolnice u Somboru.

U navodima Pokrajinske vlade potvrđeno je da su zdravstveni radnici somborske bolnice, koji su bili u kontaktu sa obolelim, stavljeni u izolaciju. Ne navodi se njihov broj.

“Somborska bolnica nastavlja sa radom u istom režimu rada kao i do sada i građanima Zapadnobačkog okruga biće pružena sva neophodna medicinska zaštita i potpora”, ističe se u saopštenju.

Od devet pacijenata, koja se trenutno leče na klinici i za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, kod dva lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije i oni su u veoma teškom opštem stanju. Kako se navodi, stanje preostalih obolelih zadovoljavajuće

“Kako se navodi, kod svih pacijenata se sprovodi 24-časovni monitoring i intenzivno lečenje”, dodaje se u saopštenju Pokrajinske vlade i podseća na sve mere prevencije i apeluje na građane da ih se najstrožije pridržavaju.

Kako se dodaje, građani koji imaju povišenu temperaturu, kašalj ili otežano disanje treba da se telefonom jave odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi na svojoj teritoriji i odmah sprovedu mere samoizolacije, kao i da striktno poštuju mere ograničenja kretanja, ukoliko im te mere propišu nadležne epidemiološke službe.

U saopštenju se podseća da su sve zdravstvene ustanove u Vojvodini na svojim sajtovima objavile brojeve telefona putem kojih građani mogu da komuniciraju sa svojim lekarima, a brojevi svih zdravstvenih ustanova dostupni su i na stranici Covid – 19, na oficijelnom sajtu Pokrajinske vlade.

SourceNova
ViaN1
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img