17.7 C
Alba Iulia
sreda, 18 maja, 2022

Uvedeno 20 novih linija za pitanja o virusu korona, neki građani zovu da ćaskaju

Must Read

Ministarstvo zdravlja uvelo je u petak dodatnih 20 brojeva telefona, u ukupno 25 ustanova širom Srbije, preko kojih građani mogu da dobiju informacije o virusu kovid-19.

Nove linije otvorene su od 8 do 22 časa. Time bi trebalo da se omogući brža i efikasnija komunikacija sa epidemiološkim službama i da se rastereti centralna linija 064-8945-238, na kojoj zbog više od 100 poziva dnevno i preopširnosti građana dolazi do zagušenja.

Veliki je pritisak i na ostale brojeve u regionalnim zavodima za javno zdravlje, zbog čega se događalo da ne može da se dobije veza.

U Ministarstvu zdravlja potvrđuju da je, posebno u vreme kada se objavljuju nove informacije o broju testiranih i pozitivnih uzoraka, opterećen i njihov sajt.

“U petak u 8:18 časova ujutru na našem sajtu bilo je više desetina hiljada posetilaca”, kažu za “Novosti” u Ministarstvu.

Operaterima na broju 064-8945-238 građani, kako je potvrđeno “Novostima”, postavljaju najrazličitija pitanja, od kojih mnoga nemaju nikakve veze sa virusom kovid-19.

“Događa se da zovu i kažu: ‘Samo proveravamo da li se javljate’. Oni koji žele informaciju pitaju gde da nađu maske, da li one štite, koje maske su najbolje, kako se nose, da li da koriste sredstva za dezinfekciju, gde da kupe alkohol… Ima i pitanja da li glavobolja i najrazličitije zdravstvene tegobe takođe mogu da se povežu sa virusom Kovid-19. Pričaju ko je gde putovao, raspituje se u kolikoj je opasnosti… Problem je što bi građani da ćaskaju, nesvesni da zauzimaju liniju. Ako pokušamo da ih prekinemo, onda trpimo kritike da smo neljubazni”, navode za “Novosti”.

Centralna linija, ali i sve druge u zavodima za javno zdravlje, nisu samo pod lupom građana, nego i Ministarstva.

“Na svakih sat vremena kontrolišemo da li se operateri javljaju na telefone”, kažu u ovom ministarstvu.

U međuvremenu, u Novom Sadu je otvoren poseban kol centar za sve Novosađane koji imaju pitanja i nedoumice u vezi sa novim virusom korona. Tokom prvog dana rada ovaj kol centar primio je sto poziva Novosađana.

SourceNovosti
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img