17.7 C
Alba Iulia
sreda, 8 februara, 2023

U Vojvodini čak 202 kuće otišlo na doboš zbog dugova, od toga 16 u Novom Sadu

Must Read

Na portalu “Doboš” trenutno je oglašena prodaja 202 kuće s okućnicom na području Vojvodine. Njih prodaju banke jer vlasnici nisu izmirivali rate za kredite.

Te nekretnine najčešće se prodaju prema Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, čija regulativa kaže da se vrednost nekretnine utvrđuje u visini tržišne cene na dan procene, ali da na prvoj javnoj prodaji (aukciji) može biti umanjena za trećinu i koštati 70 odsto procenjene vrednosti, dok na drugoj prodaji može biti upola jeftinija od procenjene vrednosti, piše “Dnevnik”.

Najviše ima nekrentina u gradovima pa je tako sever Bačke, Subotica, na prvom mestu po broju kuća oglašenih za prodaju s ukupno 25 nekretnina. Sledi ga Novi Sad, na čijem području su banke oglasile prodaju 16 kuća, pa grad Pančevo, gde je na listi za prodaju 13 porodičnih kuća i naposletku gradovi Sombor i Vršac, gde takvih nekretnina ima po devet.

U opštinama Apatin, Bačka Topola, Bečej, Кikinda i Vrbas ima po sedam kuća koje se mogu pazariti, dok na područjima Bačkog Petrovca, Malog Iđoša, Opova, Sečnja i Sremskih Кarlovaca trenutno na “Dobošu” nema kuća za prodaju. U ostalim vojvođanskim opštinama ima oglašenih nekrentina, ali po nekoliko.

Primera radi, za 10.000 evra može se kupiti kuća površine 117 kvadrata u Apatinu, koja se, inače, prodaje drugi put. Tržišna vrednost te nekretnine je procenjena na više od 2,3 miliona dinara. U istoj opštini u Svilojevu prodaje se za 15.000 evra kuća od 332 kvadrata s velikom okućnicom, odnosno uz kuću se naslanja njiva veća od tri ara i vinograd površine 1.320 kvadrata.

Među porodičnim kućama ima i onih gde se može boraviti tokom vikenda i godišnjih odmora i uz odmor baviti se i voćarstvom i vinogradarstvom.

SourceDnevnik
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img