17.7 C
Alba Iulia
ponedeljak, 2 avgusta, 2021

U subotu protest sa zahtevom da parlament raspravlja o ograničavanju rijalitija

Must Read

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUS) najavilo je da će u subotu, 30. novembra, održati protest ispred zgrade REM-a u Beogradu sa kog će od predsednice parlamenta Maje Gojković zatražiti da na dnevni red Skupštine uvrsti predlog Zakona o ograničavanju rijaliti programa i uvodjenju pola sata dečjeg kulturnog programa.

Navodeći da je tu inicijativu u okviru kampanje “U ime kulture” potpisima podržalo 42.852 gradjana, iz udruženja su ocenili da Regulatorno telo za elektronske medije “ne radi svoj posao i dozvoljava kršenje propisa o zabrani promovisanja nasilja i mržnje”, a da Skupština Srbije ima “ustavnu obavezu da odluči o predlogu gradjana”.

“U toku kampanje podnosili smo REM-u više prijava i zahteva za informacije od javnog značaja u vezi prebijanja žena u rijaliti programu, unošenja pištolja, vredjanja profesora Sinanija, oralnog seksa na TV sa nacionalnom frekvencijom. REM osim jednog slučaja ne odgovara na podneske gradjana. Jedini način da se spreči dalje kršenje zakona i vrati kultura na programe sa nacionalnom frekvencijom jeste usvajanje našeg predloga”, stoji u saopštenju.

Dodaje se da će protest pod nazivom “Korak do kulture” početi u 16 časova.

SourceBeta
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img