17.7 C
Alba Iulia
petak, 3 decembra, 2021

Tri osobe poginu na putevima u Srbiji za dva dana, a 20 bude teško povređeno

Must Read

Od početka godine na putevima Srbije poginula je 471 osoba, a 16.679 je zadobilo povrede u saobraćajnim nesrećama, rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov, prilikom obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

Poginulih i povređenih u saobraćaju je manje jer je u istom periodu 2018. godine bilo 477 poginulih i 18.158 onih koji su zadobili povrede u saobraćaju, podaci su MUP-a. Za pet godina broj poginulih na putevima Srbije manji je za 670 u odnosu na prethodnih pet godina, a broj osoba koje su zadobile teške povrede manji je za 2.336.

“To je i dalje veliki broj, jer u toku dva dana na našim putevima, prosečno, poginu tri osobe, a njih 20 zadobije teške povrede”, rekao je Arsov i dodao da je danas tokom prepodneva dvoje ljudi poginulo na putevima.

“Broj poginulih i povređenih je i dalje veliki i moramo svi da damo sve od sebe da taj broj smanjimo a saobraćajna policija će u narednom periodu represijom ali i kampanjom i promocijom bezbednosti saobraćaja uticati na građane kako bi promenili svoje stavove o bezbednosti i kako bi broj stradalih bio manji”, naveo je Arsov.

Kako je ocenio, za bezbednost u saobraćaju važno je vezivanje pojasa što smanjuje posledice, kao i vezivanje pojasa na zadnjem sedištu. On je istakao da javne kampanje doprinose većoj svesti kod učesnika u saobraćaju, kao i nastava koju saobraćajna policija organizuje u svim osnovnim školama u prvom, četvrtom i šestom razredu.

“Sigurni smo da će to dati rezultate na duži rok i da će ti mladi vozači biti bolji učesnici u saobraćaju od nas”, rekao je Arsov.

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije Jasmina Milošević apelovala je na vozače da bezbedno voze, roditelje da bezbedno prevoze svoju decu i da niko ne seda za volan pod dejstvom alkohola.

Source021.rs
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img