17.7 C
Alba Iulia
ponedeljak, 2 avgusta, 2021

Tri novosadske firme na listi poslodavaca koji krše prava trudnica i porodilja

Must Read

Osam poslodavaca, od kojih su tri iz Novog Sada, prekršilo je prava trudnica ili porodilja tokom avgusta i tako se našlo na “Crnoj listi poslodavaca” objavljenoj na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na crnoj listi našle su se novosadski poslodavci “Stylos” d.o.o, trgovina na veliko “TDC” d.o.o . i trgovina na malo satovima i nakitom “Bomar” d.o.o. Pored novosadskih firmi, na listi su i radnja za održavanje i popravku računara “Hronos Computers” iz Vranja, trgovina na malo delovima i opremom “PD Unikomerc Filter” iz Prokuplja, trgovina “You Mak” iz Žitorađe, motel “Solley” iz Aleksandrovca i trgovina “Miss you” iz Kopaonika.

Navedene firme su na listu dospele nakon prijave kršenja prava trudnica ili porodilja Inspekciji rada i pošto je Inspekcija rada utvrdila da postoji prekršaj.

“Centar za mame” koji je ovu listu objavio na svom sajtu pozvao je poslodavce da posluju u skladu sa zakonom, a one koji su se ovoga puta našli na listi da svoje poslovanje usklade sa pozitivnim propisima, kako se ubuduće ne bi našli na listi.

“Istovremeno, pozivamo mame da prijave sva eventualna kršenja prava na broj 0800 300 307 za prijavu nepravilnosti u oblasti rada, gde će prioritet imati trudnice, porodilje i roditelji”, navodi se u obaveštenju.

Jovana Ružičić, direktorka “Centra za mame” rekla je da se nada da će ova lista podstaći poslodavce u Srbiji da poštuju zakone, ali i “probuditi i naterati ih da vide da mame nisu laka meta i da se njihova prava moraju poštovati”.

Sledeća “Crna lista” biće objavljena prve nedelje oktobra.

Source021.rs
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img