17.7 C
Alba Iulia
utorak, 16 avgusta, 2022

Sopot nova turistička meka za članove SNS-a

Must Read

Ljudi iz okruženja ministra policije postali su vlasnici vrednih nekretnina od Vrnjačke Banje do Kosmaja i kao da je na njih mislio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kada je rekao da je potrebno letovati u Sopotu, a ne u skupim stranim odmaralištima, piše BIRN.

U blizini Sopota, na svega pola sata vožnje od Beograda, u ataru sela Nemenikuće na obodu Kosmaja, kamioni od ranog jutra dopremaju građevinski materijal na plac opasan ogradom visokom preko dva metra.

Reporteri BIRN-a zbog ograde, visokog rastinja i nepristupačnog terena nisu uspeli do kraja da vide šta se tačno gradi. Ipak, iz registra građevinskih dozvola, vidi se da na toj lokaciji niču stambeni objekat od 1.200 kvadrata i sportski teren iste veličine. Ukupna vrednost radova procenjena je na 600.000 evra.

Investitor je Darko Đurović, bratanac Dmitra Đurovića, člana SNS-a i bivšeg direktora Koridora Srbije. “Nije mi jasno odakle nekim ljudima toliko novca. Dobro, razumem, bio je direktor Koridora, ali da je imao platu i pet hiljada evra, nije mogao toliko da zaradi da kupi i izgradi sve ovo”, kaže jedan od stanovnika sela Nemenikuće za BIRN.

Đurovićev prvi komšija u Sopotu je Aleksandar Papić, blizak prijatelj i saradnik ministra policije Nebojše Stefanovića. Njihova imanja deli ograda, a na placu Papića postoji objekat koji bi mogao da se okarakteriše kao vikendica za odmor, sa prostranim tremom i malim terenom za basket, koji ima tartan kao podlogu.

Papić se pominje u BIRN-ovoj priči o nasilnom preuzimanju hotela Šumadija na Banovom brdu. On je tada, predstavljajući se da radi u ime ministra, vlasniku hotela ponudio povraćaj vlasništva nad hotelom u nameri da izgladi stvari. Ministar Stefanović je kasnije demantovao da je bilo ko pregovarao u njegovo ime u ovom poslu. Više izvora BIRN-a potvrdilo je da su Stefanović i Papić kumovi, odnosno da je sestra Papićeve supruge kuma supruge Nebojše Stefanovića.

Takođe, kuća ministra policije na Bežanijskoj kosi, u koju se doselio nakon što je stupio na javnu funkciju i Papićeva kuća su jedna do druge i deli ih samo ograda.

“Koliko puta sam ti rekao Babiću – šta bre ideš na otmena letovališta na Brionima i na Hvaru. Imaš druga na Brionima? Nađi druga u Sopotu, a ne na Brionima, jer naš narod nema druga na Brionima”, podviknuo je Aleksandar Vučić Zoranu Babiću, direktoru Koridora Srbije na sednici glavnog odbora SNS-a u junu ove godine.

Javnost je ostala zatečena jer nije bilo jasno gde bi to u Sopotu, prigradskoj beogradskoj opštini, mogao da letuje Zoran Babić, a društvene mreže su bile preplavljene šaljivim komentarima na ovu Vučićevu izjavu.

Tekst u celosti pročitaje na javno.rs.

Source021/BIRN
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img