17.7 C
Alba Iulia
petak, 7 oktobra, 2022

Sombor: Bivšem direktoru Kulturnog centra posao u LER-u

Must Read

Saša Milić nakon ostavke u KC Laza Kostić našao se u Odseku za lokalni ekonomski razvoj, saznaje SOinfo.

Somborski portal je otkrio da je već posle dva i po meseca, po podnošenju “ostavke” na mesto direktora kulturnoog centra, primljen u Odsek za lokalni ekonomski razvoj i podršku ulaganjima Gradske uprave Sombor.

Status zaposlenog na određeno vreme zasnovao je pre mesec dana (1. oktobra ove godine). Diplomirani master inženjer menadžmenta, inače dojučerašnji radnik u kulturi, od sada će biti “zadužen za praćenje razvoja grada”.

Rođeni brat Saše Milića je odbornik SNS Siniša Milić, koji je mandat osvojio na izbornoj listi “Treće Srbije”. Istog dana kada i Milić, “radni vek” u Odseku za LER, započela je i master inženjerka menadžmenta, Jelena Mijić. Kako je navedeno, ona je raspoređena na pomoćnim poslovima razvoja grada i ima pravo na putne troškove.

SOinfo.org je pre dve nedelje, šefu pomenutog županijskog odseka, Mihaelu Placu uputio nekoliko pitanja povodom angažovanja nove radne snage, međutim, do danas nisu poslati odgovori. Pitanja su se odnosila na to kada i gde su raspisani javni konkursi za pomenuta radna mesta koja se tiču razvoja grada, na osnovu kojih kriterijuma su zaposleni Saša Milić i Jelena Mijić, te na koji vremenski period su angažovani. SOinfo je pitao i šta su njihova konkretna zaduženja na ovim radnim mestima, odnosno kolika će im biti bruto primanja.

Ovaj somborski poratal navodi da županijski dokument, “Izabrana i postavljena lica”, otkriva još jedno zanimljivo zapošljavanje. Radnim angažmanom na određeno vreme koji teče od polovine septembra, nagrađena je članica Srpske napredne stranke i jedna od “udarnica” “bot tima”, Orijana Tripković.

Radiće na poslovima prijema i upućivanja stranaka pri Odseku prijemne kancelarije i pisarnice. Kao žiteljka Centrale, ostvarila je i pravo na putne troškove. Inače, Tripković je od polovine 2017. godine, članica Saveta mesne zajednice Stara Selenča. Kandidatkinja liste GG “Za naprednu Staru Selenču” je u izbornoj trci sa jednim protivkandidatom osvojila 677 glasova, odnosno imala podršku 15 odsto upisanih birača. SOinfo nije uspeo da pronađe konkurs za njeno zapošljavanje.

- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img