17.7 C
Alba Iulia
utorak, 28 juna, 2022

Severna Makedonija zatvara kafiće, restorane i klubove

Must Read

Vlada Severne Makedonije uvela je nove dodatne mere za sprečavanje širenja virusa korona, nakon što je potvrđeno još šest slučajeva i ukupan broj se popeo na 19.

“Zatvaraju se svi kopneni granični prelazi u Severnoj Makedoniji, osim Tabanovca, Deve Bair, Ćafasana, Bogorodice i Blaca i prekida sa radom aerodrom u Ohridu, 48 sati od donošenja ove mere”, rekao je ministar zdravlja Venko Filipče.

Kako je istakao, sada se zabranjuje ulazak na teritoriju Severne Makedonije i strancima iz zemlja sa srednjim rizikom, uz dosadašnju zabranu ulaska iz zemlja sa visokim rizikom po spisku Svetske zdravstvene organizacije.

Vlada Severne Makedonije je odlučila da se zatvore sve prodavnice u svim tržnim centrima, osim supermarketa, prodavnica sa hranom i apoteka, a u potpunosti da se zabrani rad kafića, restorana, klubova, kladionica, kazina.

“Sva ostala pravna lica mogu da rade i prodaju na alternativan način, preko onlajn narudžbe i telefonskog naručivanja i da dostavljaju proizvode”, rekao je Filipče, dodajući da se to odnosi i na ugostiteljske objekte koji pripremaju hranu.

Ministar zdravlja je rekao da je pet novoobolelih iz Debra, odakle je i najveći broj zaraženih, dok je šesti slučaj Makedonka koja je doputovala sinoć iz Barselone.

Filipče je dodao da je sada virusom korona zaraženo 18 osoba, dok je prvozaražena pacijentkinja izlečena i biće puštena u ponedeljak.

Source021.rs
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img