17.7 C
Alba Iulia
ponedeljak, 23 maja, 2022

Razmatranje rebalansa pokrajinskog budžeta ovog četvrtka na Skupštini Vojvodine

Must Read

Poslanici Skupštine Vojvodine razmatraće predlog rebalansa budžeta Vojvodine, do kog dolazi zbog epidemije virusa korona.

Na dnevnom redu naći će se predlozi odluka o programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, odluke koje definišu upravljanje vodama, šumama, kao i ruralni razvoj i lovstvo.

Prva i najvažnija tačka dnevnog reda je rebalans, kojim će budžet APV biti umanjen za 4,2 milijarde dinara, a usled gubitaka tokom vanrednog stanja. Pokrajina će pretpreti neplanirane gubitke, mahom zbog odlaganja plaćanja određenih dažbina koje su faktički prihodi APV.

Zbog ovih gubitaka se pravi redukcija rashoda i izdataka, a gotovo da nema oblasti koja neće biti pogođena predlogom rebalansa.

O odluci da se donese rebalans javnost nije bila blagovremeno obaveštena, s obzirom na to da Pokrajinska vlada nije ovu informaciju javno objavila, kao što čini nakon održanih sednica.

Sednica Skupštine Vojvodine održava se u četvrtak, 7. maja u 10 časova. Mediji neće moći da prisustvuju sednici u Velikoj sali, već će morati da je prate onlajn, na medija portalu APV ili putem prenosa RTV. Izjave za medije biće pred početak sednice uz, kako se navodi u najavi, poštovanje preporučenih mera zaštite.

Source021.rs
ViaN1
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img