17.7 C
Alba Iulia
utorak, 16 avgusta, 2022

Prvenstvo u ribolovu za distrofičare održano u Žablju

Must Read

ŽABALJ: Trinaesto pokrajinsko takmičenje u pecanju za distrofičare održano je na obali Jegričke u Žablju, u okviru aktivnosti Sportskog saveza distrofičara Vojvodine, a u organizaciji Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga iz Novog Sada.

Opština Žabalj je glavni pokrovitelj takmičenja, u saradnji sa lokalnim USR „Mladost Jegrička“, koje raspolaže sa 250 metara uređene obale pristupačne korisnicima invalidskih kolica, u netaknutoj prirodi.

Predsednica Sportskog saveza distrofičara Vojvodine i sekretarka Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga Aleksandra Panović kaže da svi učesnici cele godine željno iščekuju taj događaj.

– Udruženje i sve aktivnosti koje organizujemo našim članovima mnogo znače, radi razmenjivanja iskustva među sličnima. Ne smatramo to sportskim aktivnostima ili nadmetanjem, već se opuštamo uz vodu, a druženje nam je važnije od svega – kaže Aleksandra Panović.

Svi učesnici uživali su u prelepom okruženju i sunčanom danu kao i u izvanredno pristupačnoj obali, koja je skoro u nivou sa vodom, što umnogome olakšava pristup, ne samo korisnicima invalidskih kolica, već i takmičarima koji se otežano kreću.

Predsednik Udruženja distrofičara Sremskog okruga Krsto Marković redovan je učesnik takmičenja i različitih aktivnosti.

– Ne dozvoljavam sebi da propuštam druženja, jer zaista uvek uživamo i lepo nam je, iskoristimo svaki momenat za interesantne priče i smeh – zadovoljan je Marković.

Već šestu godinu Žabalj je domaćin ovog prvenstva, a Pančevci su odbranili lanjsku titulu u konkurenciji 23 takmičara iz sedam ekipa. U pojedinačnom plasmanu, najbolji su bili Žikica Žabić iz Novog Sada, Svetislav Mihovilović iz Pančeva i Anđelka Samaryić iz Novog Sada.

SourceDnevnik
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img