17.7 C
Alba Iulia
utorak, 28 juna, 2022

Pokrajinska vlada donela odluku o rekonstrukciji Klinike za ginekologiju

Must Read

Pokrajinska vlada je na jučerašnjoj sednici donela rešenje kojim daje saglasnost Kliničkom centru Vojvodine za izvođenje radova na rekonstrukciji lamela B i C Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Klinički centar Vojvodine zaključili su, 17. jula 2019. godine, ugovor o finansiranju izvođenja radova na objektu Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV – lamela B i C, s troškovima stručnog nadzora i tehničkog prijema objekta, u iznosu od 209 miliona dinara, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost, saopšteno je posle sednice Pokrajinske vlade.

Foto: RAS Srbija

Prema projektnoj dokumenaciji u objektu je predviđeno formiranje dve službe u prizemlju: odeljenje konzervativne ginekologije i inflamacije – lamela C i odeljenje trijaže lamela – B.

Na prvom spratu planirane su preoperativna i postoperativna ginekologija. U lameli C na drugom spratu predviđene su prostorije intenzivne nege, a u lameli B prostorije za lekare, sanitarni blok s garderobom za lekare, tehničke prostorije, prostorija za čisto, prostorija za otpad i prostorija za umrlog.

Juče je doneto i rešenje kojim se daje saglasnost Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici za radove na adaptaciji osvetljenja u prostorijama Klinike za radiološku terapiju, Klinike za internu onkologiju, Sterilnog bloka i Nesterilnog bloka.

Vrednost radova je 5,9 miliona dinara, od čega je iznos od 3,9 miliona dinara obezbedio Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, dok ostatak finansira Institut.

Na sednici je doneto i rešenje da se Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici usmeri 7,5 miliona dinara za finansirenje zamene ograde oko kruga Centra.

SourceBlic
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img