17.7 C
Alba Iulia
ponedeljak, 2 avgusta, 2021

Penzioner koji je zaključao zgradu suda mora da plati 10 hiljada za narušavanje javnog reda

Must Read

Penzioner Miroljub Grujić (69) iz Sivca, presudom Prekršajnog suda u Somboru, Odeljenja u Kuli, obavezan je da plati novčanu kaznu u iznosu od 10.000 dinara, jer je, kako se navodi u presudi “nepristojnim i drskim ponašanjem narušavao javni red i mir”.

On je to učinio kada je 26. jula prošle godina zaključao Privredni sud u Somboru. Na ulazna vrata stavio je lanac i katanac i ostavio nekoliko pisanih poruka.

Kažnjeni Sivčanin je obavezan da u roku od 15 dana plati tu sumu kao i naknadu za sudske troškove u iznosu od 1.500 dinara. Grujić, međutim, kaže da će se žaliti Apelacionom sudu i obavestiti ga da, kako kaže, Privredni sud donosi nezakonite presude.

“Novaca nemam i ne mogu da platim. Ako treba, spreman sam i da odem u zatvor da odslužim kaznu. Revoltiran sam jer se moj slučaj u tom sudu vodi već 26 godina zbog nesavesnog rada sudija i tužilaca. Na papiru imam milione, a nemam od čega da živim. U kući nemam ni vode ni struje. Katanac na vrata suda sam stavio da bi neko čuo moj glas, ali nažalost to se nije desilo”, priča Grujić za Novosti.

Grujić kaže da je sve počelo još 1991. godine kada je u sudu u Kuli poveo radni spor protiv firme “Kramer” gde je radio. Smatrao je da su mu protivzakonito dali otkaz jer je navodno zloupotrebio bolovanje.

Prilikom odlučivanja o kazni, kako je navedeno u obrazloženju presude u koju su Novosti imale uvid, kao otežavajuća okolnost cenjeno je to što je okrivljeni već prekršajno kažnjavan za istovetan prekršaj. Grujić je, naime, pre četiri godine u Sivcu, iznerviran jer danima nije mogao da podigne penziju na šalteru, lancem i katancem zaključao vrata u seoskoj pošti.

SourceNovosti
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img