17.7 C
Alba Iulia
ponedeljak, 2 avgusta, 2021

Ove godine počinje izgradnja fruškogorskog koridora

Must Read

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će ove godine početi radovi na fruškogorskom koridoru, odnosno Novi Sad – Ruma, a već su krenuli radovi na putu Šabac-Loznica.

“Sve što smo stavili i napisali uradićemo. Postoji nerazumevanje i neznanje kod jednog dela političke javnosti, naših protivnika, koji kažu da moraju da vide celokupan iznos za određeni projekat. Pa, ne morate, jer delimično finansiramo iz budžeta, a delimično preko IPA, kineske Eskim banke. Ljudi pitajte, dobićete odgovor”, rekao je Vučić za TV Prva.

Prema njegovim rečima veoma je važno da Kinezi završe deonicu Čačak – Požega, jer je to važno i za Užice, Ivanjicu, Arilje, Sjenicu, Novi Pazar i ceo zlatiborski deo.

On je istakao i da je važno i da kanalizacija bude svuda, i naveo da je za to izdvojeno 900 miliona evra iz budžeta.

“Prvi put sada kreće u Borči izgradnja kanalizacione mreže na levoj obali Dunava. To mora da bude slučaj i u Irigu i u Šidu i u Vlasotincu, Leskovcu, Vranju, u svakom našem mestu, jer to čini bolji životni standard, kao i bolnice i domovi zdravlja, i sve ono što planiramo da izgradimo”, rekao je Vučić.

Završna fleš procena rasta 4,2 odsto u 2019.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da završna fleš procena privrednog rasta Srbije za 2019. godinu iznosi ne 4,1 odsto nego 4,2 odsto, po čemu je Srbija među prve tri ili četiri zemlje Evrope.

Vučić je kazao da je u poslednjem krvartalu prethodne godine privredni rast Srbije bio 6,1 odsto, a u decembru čak 6,7 odsto koji je bio ubedljivo najveći rast u Evropi.

“Završili smo januar u većem sufictu nego što smo budžetom i sa MMF-om planirali, sa oko šest ili sedam milijardi većem suficitu, iako smo platili pet milijardi neke račune koje nismo računali da treba da platimo”, rekao je Vučić.

Kaže da će mart biti dobar pokazatelj pošto će već u februaru biti isplaćene veće penzije i veće minimalne zarade.

“Videćemo tu stanje budžeta. Ako se nastavi tako kako stvari sada idu, imaćemo značajna povećanja plata i penzija ove godine”, kazao je Vučić.

SourceRTV
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img