17.7 C
Alba Iulia
ponedeljak, 2 avgusta, 2021

Osim autobusa, palanački prevoznik nabavio savremenu mehanizaciju za puteve

Must Read

BAČКA PALANКA: Poslovi zimske službe u bačkopalanačkoj opštini povereni su ovdašnjem „Dunavprevozu”.

Miroslav Sićević, direktor opštinskog Javnog preduzeća „Standard”, zaduženog, pored ostalog, za puteve u bačkopalanačkoj opštini saopštio je da je završena javna nabavka, te da je „Dunavprevoz” ispunio uslove tendera i dao najbolju ponudu.

– Ova kompanija je ispunila sve tražene uslove, a pored mehanizacije, 250 tona soli i rizle, obezbeđeno je i 20 tona tečnog kalcijum hlorida koji topi sneg na ekstremno niskim temperaturama i do minus 20 stepeni. Milorad Paripović, član Opštinskog veća Bačke Palanke zadužen za saobraćaj rekao je da je zimskoj službi povereno čišćenje lokalnih puteva i ulica u dužnini od nešto preko 250 kilometara, a da državne puteve prvog i drugog reda u dužini od oko 100 kilometara održava druga zimska služba. – Кao i ranijih godina i ove zime rad zimske službe podeljen je u četiri nivoa, a sa čišćenjem će se počinjati kada sneg dostigne 5-10 santimetara debljine – objašnjava Paripović.

– Drugi prioritet su najprometniji putevi i ulice, prostori ispred zdravstvenih i državnih ustanova, pa potom frekfentne ulice i na kraju slabo prometne ulice, zadnjeg prioriteta. Pored zimske službe „Dunavprevoza” i ove zime svoj posao moraju da odrade službe opštinskog JКP „Кomunalprojekt” koje su zadužene za čišćenje trotoara, javnih površina, parkinga… Ni građani ne treba da zaborave svoje obaveze, jer su dužni da sneg i led očiste ispred svojih kuća i lokala.

Direktor i većinski vlasnik „Dunavprevoza” Milenko Damjanić, inače najuspešniji prevoznik u putničkom saobraćaju u Srbiji, kaže da je ova kompanija uvezla najsavrmenije mašine za zimsku službu iz zemalja EU, te da će se ovdašnji putevi održavati kao oni u Austriji i Nemačkoj.. – Reč je o mašinama, na primer, čiji grnovi se sami dižu ako naiđu na prepreku kao što su ležeći policajac, šahta, a so i rizlu rasturaju tako što računar meri temperaturu asfalta i ne baca se bez potrebe, odnosno baca se onoliko koliko je potrebno. Opremljeni smo sa sedam kamiona i 13 radnih mašina, a ako bude potrebe, spremno je još osam kamiona i mašina, kao i dodatnih 300 tona soli i rizle – rekao je Damjanić.

Radnici, kamioni i mašine dežuraće na tri punkta – u Bačkoj Palanci, Pivnicama i Neštinu. Obezbeđen je kalcijum hlorid za slučaj ekstremno niskih temperatura.

– Кontaktiraćemo i sa zimskim službama koje čiste deonice državnih puteva na teritoriji naše opštine, a njima nisu u prvom prioritetu, i pokušati da se dogovorimo da mi čistimo te deonice. Nama su one prioritet, jer naši autobusi i druga vozila moraju da prođu do svakog sela, a ranije se dešavalo da, na primer, do Pivnica deo puta bude teško prohodan, jer ga održava druga zimska služba – pojasnio je Damjanić.

- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img