17.7 C
Alba Iulia
petak, 7 oktobra, 2022

Od sledeće nedelje na TV-u i časovi stranog jezika, muzičkog i likovnog

Must Read

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da će od sledeće nedelje za učenje na daljinu učenici osim RTS 3 dobiti i RTS 2, tako da danas počinje snimanje časova stranog jezika, likovnog, muzičkog.

On je podsetio da su za učenike osnovnih škola časovi počeli juče u osam sati. Za učenike nižih razreda emituju se časovi srpskog, matematike, sveta oko nas. Za petake – srpskog, matematike, biologije, istorije, geografije. Za šestake dodaje se još fizika, a za sedmake i osmake i hemija.

Učenici od prvog do sedmog razreda sada imaju dva časa, dok osmaci imaju po tri časa dnevno. Od sledeće nedelje osmaci će imati po četiri časa, a niži razredi po tri.

“Juče popodne platforma RTS Planeta je počela sa programom za srednješkolce. Srednje škole imaju snimljen ceo blok, osam opšteobrazovnih predmeta”, naveo je Šarčević za TV Prva.

Navodi da je ministarstvo juče slalo inspekciju u pojedine škole gde su se okupljali nastavnici i sedeli u školi. Ministar je podvukao da u školama treba da bude jedno ili dvoje ljudi, a da ostali zaposleni rade od kuće, nastavnici da budu u kontaktu sa đacima i da im šalju materijale za rad.

Upitan kako će biti ocenjivani učenici, ministar je rekao da učitelji i nastavnici mogu decu da ocenjuju formativno, a to znači da đaci šalju šta rade kod kuće, a kada se situacija normalizuje moći će da se uradi sumativno ocenjivanje.

Što se tiče upisa prvaka u školu, Šarčević je rekao da roditelji mogu telefonski samo da se jave školama da one evidentiraju decu, a da će upis biti elektronski.

“Neprimereno je da deca sada idu na preglede, da idu na testiranja u školu. Škola počinje 1. septembra, tako da imamo vremena”, zaključio je Šarčević.

- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img