17.7 C
Alba Iulia
četvrtak, 26 januara, 2023

Od naplaćenih saobraćajnih kazni investirali u policijsko vozilo

Must Read

U vozni park Policijske uprave Subotica, odeljenje saobraćajne policije, stiglo je novo službeno vozilo. U pitanju je automobil “Škoda Karok”, koji je nabavljen sredstvima iz lokalnog Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja, a koji se “puni” upravo od strane nesavesnih vozača, sankcionisanih na teritoriji ove policijske uprave tokom 2019. godine.

Predstavnici grada uručili su juče načelniku odeljenja subotičke saobraćajne policije ključeve od opremljenog i označenog policijskog vozila, koje je vredno 2,68 miliona dinara. Tom prilikom predstavnici Grada istakli su dobru saradnju sa Policijskom upravom i neophodnost kontinuiranog tehničkog opremanja policije kako bi se uticalo kako na bezbednost građana tako i samih pripadnika policije, ali i unapređenje njihovog rada i obavljanja svakodnevnih aktivnosti.

Sredstva za tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije obezbeđuju se u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima po osnovu naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje načinjene na teritoriji grada Subotice, na način da se 30 odsto ovih sredstava izdvaja za potrebe jedinice lokalne samourave. Od tog iznosa, polovina se troši na popravljanje saobraćajne infrastrukture, a druga polovina za unapređenje bezbednosti saobraćaja.

Grad Subotica je iz Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja za tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije u 2019. godini obezbedio 6,5 miliona dinara. Od 2011. godine iz Fonda je izdvojeno 13 miliona dinara za kupovinu 11 automobila za potrebe policije.

- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img