17.7 C
Alba Iulia
utorak, 28 juna, 2022

Novosadski maraton u nedelju, 13. oktobra

Must Read

Novosadski maraton, 27. po redu, održaće se u nedelju, 13. oktobra.

Start glavne trke zakazan je za 10 časova na Trgu slobode.

Predsednik Organizacionog odbora Novosadskog maratona Zdravko Jelušić poručio je kako je u pripremi maratona učinjeno sve što je bilo potrebno kako bi se trke organizovale u najboljem redu.

Vozačima je upućen apel da u nedelju, tokom održavanja maratona, budu strpljiviji i pažljiviji zbog zatvaranja pojedinih saobraćajnica i izmene saobraćaja.

Kako je rekao predsednik Izvršnog odbora Novosadskog maratona Milan Dolga, do sada se prijavilo više od hiljadu takmičara, među kojima j eoko 100 maratonaca iz 17 zemalja regiona, Evrope i sveta.

“Start trke je podeljen u dva termina. Prvi termin, od 10 časova, rezervisan je za trkače maratona, štafetnog maratona, kao i učesnike trka na 33,8 i 25,4 kilometara. Ostale, kraće trke, startuju u 11:45 časova”, objasnio je Dolga.

Osim maratona od 42,1 kilometra, organizovaće se i propratne trke: štafetni maraton, trke na 33,8 i 25,4 kilometara, rekreativno trčanje na 10,5 kilometara, trka građana na šest kilometara, trke za osnovce i srednjoškolce na 1.000, 800 i 400 metara, tradicionalna puzeća trka beba na 4,1 metra, kao i trka kornjača, koja je zaštitni znak maratona.

Trasa Novosadskog maratona kreće se od Trga slobode, ide Ulicom Zmaj Jovinom, Duvanskom, Beogradskim kejom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, dr Zorana Đinđića, dr Veljka Petrovića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, 1.300 kaplara, Ive Andrića i Bulevarom cara Lazara, gde se pravi zaokret kod kružnog toka sa Bulevarom Evrope i vraća se nazad isto trasom.

Source021.rs
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img