17.7 C
Alba Iulia
nedelja, 1 avgusta, 2021

Nijedna “sačekuša” ove godine u Novom Sadu nije rešena

Must Read

Muškarac obučen u tamno koji je izašao iz obližnjeg šumarka, pucao i potom pobegao je opis ubice Dragana Amidžića Amidže (55).

Kako 021.rs saznaje, policija za sada nema nagoveštaja i indicija o tome ko stoji iza ubistva novosadskog kontroverznog biznismena koji je ubijen u klasičnoj sačekuši u nedelju uveče u Sremskoj Kamenici.

Ono što je izvesno, prema podacima iz istrage, jeste da je Amidžić upucan na parkingu nekoliko stotina metara od svog doma, u blizini svog blindiranog automobila “BMW” i to nakon što je izašao iz lokala gde je povremeno dolazio na kafu. Sve što je dosada utvrđeno pokazuje da je ubistvo dobro isplanirano jer je ubica samo izašao iz mraka i pucao – sve je bilo gotovo za tren.

Prema informacijama 021.rs iz policije, podataka o nekim kriminalnim aktivnostima ubijenog nema, a u istrazi će se proveravati poslovi koje je vodio i da bi se videlo da li ima osoba sa kojima je Amidžić došao u sukob. Koliko je poznato, on je svojevremeno u privatizaciji došao do Hotela “Sajam”, a imao je nekoliko firmi i ugostiteljskih objekata.

Mada je novosadskoj javnosti poznat po incidentima sa niskim letovima hidroavionom, kao i mlaznim vojnim avionom “Galeb G-2” iznad grada, vožnji vojnog guseničara na Mišeluku, posedovanju više skupocenih automobila, verbalnom napadu na nekadašnjeg gradonačelnika Igora Pavličića i novinara jedne novosadske televizije, Amidža opet u medijima nije bio na stranicama crne hronike.

Inače, ovo je četvrta klasična sačekuša za nekoliko meseci u Novom Sadu i, kao što ni sada nema nekih posebnih informacija o ubici, ni za prethodne tri sačekuše mesecima kasnije nisu poznati počinioci.

Tako je pred sam doček ove godine, 26.decembra u Futogu ubijen Đorđe Zafirović zvani Zafir (37). Ovaj bivši zet Dragoslava Kosmajca, koji je dovođen u vezu sa organizacijom ubistva Radeta Rakonjca, nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana i prijatelja Luke Bojovića, nađen je mrtav oko 17 časova u Ulici cara Lazara kod broja 7 u “golfu šestici”. Dvojica napadača, koji ni do danas nisu identifikovani, prišli su mu vozilom BMW i ispalili rafal kroz prozor. Zafirović, koji je nosio pancir, ipak je poginuo jer su ga meci pogodili u glavu. BMW je kasnije pronađen spaljen na Kamenjaru. Treba dodati da se sumnjalo da je Zafirovićevo ubistvo povezano sa ubistvom Vladimira Roganovića i ranjavanjem Stefana Vilotijevića u Beču četiri dana ranije. Naime, prema navodima medija, Zafirović i Roganović su imali sukob pre desetak godina koji nikad do kraja nije rešen.

Druga sačekuša koja nije rešena je pokušaj ubistva Dalibora Bogdanovića Boće (42) 10.maja oko 23 časa u Ulici Ilije Birčanina 9 na Novoj Detelinari. U eksploziji bombe ispod automobila BMW Bogdanović je teško ranjen i samo sreća ga je spasila da ne nastrada. Ovaj nekadašnji novosadski policajac je poznat po nizu krivičnih dela, a i jedan je od petorice okrivljenih za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 2017. godine.

Policija u Novom Sadu nije do sada rešila ni treći slučaj sačekuše koji se dogodio pre nepunih mesec dana na Novom naselju. U ulici Braće Dronjak kod broja 7 oko 22.30 časova na parkingu je hicima iz pištolja ubijen crnogorski državljanin Željko Bulatović (55). Do danas iz istrage nisu saopšteni nikavi podaci o osumnjičenom, a mediji su preneli da je izgleda žrtva osvete. On je otac Aleksandra Bulatovića, koji je pre nekoliko godina sa Sašom Vidovićem ubio Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu.

Source021.rs
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img