17.7 C
Alba Iulia
sreda, 18 maja, 2022

Mirović i Li: Sve veći broj kineskih kompanija koje posluju u Vojvodini

Must Read

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa potpredsednicom Nacionalnog komiteta Svekineske narodne političke konsultativne konferencije Narodne Republike Kine Li Bin, koja na čelu kineske delegacije boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Mirović je naglasio da današnja poseta delegacije iz NR Kine, predstvalja kontinuitet izuzetne političke, ekonomske i ukupne saradnje NR Kine i Srbije.

On je naglasio da su predsednici dve države Aleksandar Vučić i Si Đinping, trasirali put za tu saradnju, te da je dužnost svih nivoa vlasti da tu saradnju učine što konkretnijom.

Mirović je podsetio na reči kineskog predsednika Si Đinpinga, da je prijateljstvo srpskog i kineskog naroda čelično, i naglasio da Pokrajina Vojvodina kroz, pre svega sve tešnju sadarnju sa kineskim provincijama, nastoji da te odnose ojača.

Predsednik Mirović je dodao da Pokrajinska vlada sledi generalne smernice zajedničke politike trasirane na državnom nivou, i osvrnuo se na sve veći broj kineskih kompanija koje posluju u Vojvodini, i na značajne infarstrukturne projekte koje Srbija sa Kinom realizuje na teritoriji pokrajine.

Mirović i Li su u razgovoru ocenili da ubuduće saradnja Vojvodine sa NR Kinom može biti još konkternija u oblastima koje su u obostranom interesu, a tu su pre svega istakli privrednu saradnju, te tešnje povezivanje u oblastima kulture, visokog obrazovanja, turizma.

Potpredsednica Li je ocenila da Kina u Srbiji ima dobrog i pouzdanog partnera, te da je strateško partnerstvo dveju zemalja podignuto na istorijski novo. U razgovoru sa predsednikom Mirovićem ona je naglasila da je, poštujući princip uzajamno-korisne saradnje, u zajedničkom interesu da se dosadašnja saradnja obogati novim sadržajima.

SourceRTV
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img