17.7 C
Alba Iulia
četvrtak, 26 januara, 2023

Među 106 policajaca osumnjičenih za korupciju šestorica iz Bačke Palanke

Must Read

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su polovinom septembra policijske službenike Policijske stanice Bačka Palanka Z.L. (42), S.T. (36), M.S. (48), D.S. (52), Z.P. (52) i D.S. (36) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Sektor unutrašnje kontrole (SUK) od početka godine podneo je krivične prijave protiv 106 policajaca i drugih zaposlenih u MUP-u koji se sumnjiče da su počinili 186 krivičnih dela sa elementima korupcije.

Među krivičnim delima koja se okrivljenim pripadnicima MUP-a stavljaju na teret preovlađuje zloupotreba službenog položaja (111), primanje mita (66) i devet dela trgovine uticajem.

Među osumnjičenima je najviše pripadnika saobraćajne policije, policije opšte nadležnosti i granične policije, a od ukupnog broja, 19 su rukovodioci, prenosi Politika.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je, inače, uvelo tri nova preventivna instituta: sprovođenje testa integriteta, vođenje evidencije o imovnom stanju i kontrolu prijave i promene imovnog stanja za rukovodioce i visoko rizična radna mesta ustanovljena analizom rizika od korupcije.

SourceBAP VESTI
- Advertisement -spot_img

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img