17.7 C
Alba Iulia
sreda, 8 februara, 2023

Istraga protiv četvorice osumnjičenih za šverc kokaina

Must Read

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv četvorice osumnjičenih za učešće u švercu kokaina.

Osumnjičeni su Vladislav Funštajn, koji je uhapšen u Španiji, Dragan Đanković i Mirko Đanković koji su lišeni slobode u Srbiji, kao i B.I. koji trenutno nije dostupan organima gonjenja, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako je najavljeno, u Tužilaštvu će tokom dana biti saslušan i osumnjičeni Dragan i Mirko Đanković.

Predistražni postupak sprovela je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a u saradnji sa kolegama iz Španije i Velike Britanije.

Na jedrilici koju je španska policija presrela u blizini Azorskih ostrva, a na kojoj su se nalazilo osumnjičeni Vladislav Funštajn, kao i državljanin Rusije i državljanin Meksika, pronađeno je i zaplenjeno 800 kilograma kokaina.

Postoji sumnja da je osumnjičeni Vladislav Funštajn organizovao kriminalnu grupu, koja je za cilj imala da izvrši prenos kokaina iz Južne Amerike do Evrope. Kako je navedeno u saopštenju, osumnjičeni iz Srbije su pripadnicima grupe koji vrše transport, obezbeđivali logističku podršku, uplatama novca neophodnog za finansiranje puta i transporta.

Source021.rs
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img