17.7 C
Alba Iulia
subota, 25 marta, 2023

Igoru Juriću pokrajinsko priznanje za ljudska i manjinska prava

Must Read

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas Pokrajinsko priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava “Ljudevit Mičatek” osnivaču Fondacije “Tijana Jurić”.

Čestitajući prvom dobitniku ovog priznanja Igoru Juriću za istrajnu i doslednu borbu za očuvanje prava na život deteta i za inicijative koje je preduzimao, a koje su često nailazile na otpore, predsednik Mirović rekao je da je Jurić kroz ličnu, porodičnu tragediju, koja je postala i tragedija svih nas, i snagom svog dela, uspeo da nam osvetli put kojim treba da idemo u budućnosti i da ovu važnu oblast postavimo u prvi plan.

Ovo priznanje ustanovljeno je odlukom Skupštine AP Vojvodine, na inicijativu Pokrajinske vlade, i dodeljuje se povodom 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, koji je istovremeno i datum od pokrajinskog značaja.

– Vojvodina je baštinik različitosti i dužni smo da te različitosti negujemo kao i da one među nama koji predstavljaju manjinu zaštitimo i njihove vrednosti afirmišemo kao posebnost koju treba očuvati – rekao je Mirović i istakao ulogu brojnih nevladnih organizacija, koje su, poput Fondacije “Tijana Jurić”, preduzimale određene inicijative kako bi nam ukazale na brojne probleme koji su često bili na marginama društva.

Dobitnik Pokrajinskog priznanja “Ljudevit Mičatek” i osnivač Fondacije “Tijana Jurić” Igor Jurić kazao je da mu je ovo priznanje jedno od najdražih.

– Ovo je za mene jedno od najvećih priznanja koje sam dobio u životu, i čast mi je što sam danas u Pokrajinskoj vladi. Posebno hvala predsedniku Miroviću jer bez njegove podrške ne bismo mogli da realizujemo brojne programe i inicijative. Nastavljamo sa ovim poslom, cilj nam je da se ukaže na ljudska prava žrtava – rekao je Jurić.

Svečanosti su prisustvovali članovi Pokrajinske vlade, potpredsednici Skupštine Vojvodine, predstavnici nacionalnih saveta nacionalnih manjina i brojnih nevladinih organizacija.

- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img