17.7 C
Alba Iulia
ponedeljak, 23 maja, 2022

Gradonačelnik Novog Sada ugostio ambasadore

Must Read

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ove godine je ugostio ambasadore i zamenike ambasadora u Srbiji u cilju da im predstavi bogatu istoriju Novog Sada, ali i potencijale Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture.

Gradonačelnik smatra da se pred amasadore ima šta izneti i od hrane i od nešto ozbiljnijih tema, a uz kvalitetan zalogaj i domaća vina, ćaskalo se o potencijalima Novog Sada.

“Walking dinner with mayor of Novi Sad” u prevodu “Večera uz šetnju sa gradonačelnikom Novog Sada” je zamišljena tako da ambasadori prvo posete novosadski Winterfest i nakon zagrevanja uz kuvano vino, večeraju u tri različita restorana, koja su utkana u istoriju grada.

Zbog kiše, kuvano vino su preskočili i stigli taman na predjelo Kod Dornštetera, danas popularne Atine u centru, koju stariji sugrađani pamte po čuvenim garniranim sendvičima i beloj kafi ekspres restorana “Zagreb”.

Jedan od gostiju na večeri, Tarzan Milošević, ambasador Crne Gore, upoznao je Novi Sad još kao talentovani košarkaš u mladosti.

Ambasadori su predjelo “koštali” (probali) u Atini, glavno jelo u Lazinom salašu gde se nekada nalazila i štamparija Srpskog narodnog pozorišta, a kolače u Carigradu, poslastičarnici koja datira iz 1936. godine.

SourceRTV
ViaRTV
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img