17.7 C
Alba Iulia
petak, 7 oktobra, 2022

Gradonačelnik Novog Sada u poseti JKP, Hitnoj pomoći, policiji, vatrogascima

Must Read

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je JKP Čistoća, Gradsko saobraćajno preduzeće i Hitnu pomoć, gde je radnicima u ovim preduzećima zahvalio na tome što odgovorno i predano rade tokom cele godine, pa i u novogodišnjoj noći.

“Nije lako pronaći ljude koji su spremni da rade ovako težak i odgovoran posao”, rekao je Vučević zaposlenima u Čistoći.

On je apelovao na građane da vode računa o čistoći svoga grada, a da će oni koji su za to zaduženi svakako raditi odgovorno i posvećeno.

“Lako je kritikovati i pitati zašto se ne čisti, a pojedinima je teško da bace smeće u kantu, već ga bacaju po ulicama grada. Moramo svi biti odgovorniji. U Novom Sadu najveći problem su divlje deponije, i to je ono čime ćemo se baviti i u sledećoj godini“, rekao je Vučević, a radnicima Čistoće poželeo dobro zdravlje i veće plate u novoj godini.

Tokom posete Gradskom saobraćajnom preduzeću od zaposlenih je saznao da je stanje s gradskim prevozom dobro, da su na ulicama zglobni autobusi, deset u gradu i sedam u prigradskim naseljima, a da će sutra saobraćati po nedeljnom redu vožnje, kada će putnike razvoziti 100 autobusa.

Vučević je poručio da u GSP stiže stotinu novih autobusa na gas, te da će morati mnogo da se radi na gradskom prevozu u novoj godini, a najavio je i uvođenje elektronskog plaćanja karata.

“Da krenemo u elektronsko plaćanje karata, a ne da vozač, pored bezbednosti putnika tokom vožnje, mora da brine i o naplati karte. Kada uvedemo elektronski sisem, za ceo taj sistem biće zadužen GSP, neće biti angažovana neka treća firma za njegovu primenu“, rekao je Vučević.

On je najavio i uvođenje digitalizovanih info tabli na autobuskim stajalištima, te da će za početak biti postavljeno pet takvih tabli.

Gradonačelnik Novog Sada posetio je i Hitnu pomoć, gde je zaposlenima poželeo mirnu noć i čestitao novogodišnje praznike.

Gradonačelnik Novog Sada, tradicionalno je, osim javnih komunalnih preduzeća i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, posetio i Policijsku upravu i Vatrogasnu brigadu.

SourceRTV
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img