17.7 C
Alba Iulia
nedelja, 27 novembra, 2022

Glasajte za Novi Sad kako bi osvojio titulu najboljeg evropskog Božićnog marketa

Must Read

Božićni market se održava od 2016. i doneo je Novom Sadu veliki turistički bum u ovom delu godine

Internet portal “European Best Destinations” koji radi u saradnji sa Evropskom komisijom svrstao je “Novosadski Winterfest” među najbolje božićne markete na Starom kontinentu.

“‘Winterfest‘ u Novom Sadu, drugom po veličini gradu u Srbiji i prestonici pokrajine Vojvodine prvi je i najstariji božićni market u ovoj zemlji. Od 2016. “Winterfest” privlači veliki broj posetilaca iz drugih delova Srbije kao i zemalja regiona.

Foto: Promo

Najveća atrakcija je velika “Raspevana jelka” – “Singing Christmas Tree” na kojoj svakog dana nastupaju horovi dece iz odraslih iz cele Vojvodine. Kako je reč o multikulturnoj pokrajini, horovi pevaju na 10 različitih jezika (srpski, mađarski, slovački, rusinski, hrvatski, ladino, jidiš, engleski, nemački i ruski)”, objavljuje sajt www.europeanbestdestinations.com

– Oko 50 drvenih kućica smešteno je u istorijskom centru Novog Sada, na Trgu slobode. Tu je i “Igraonica sa slamom” u kojoj se gradska deca željna prirodnih materijala bezbrižno igraju. Posle 30 godina, organizatori “Winterfesta” vratili su na ulice Novog Sada i fijakere, zaključuje sajt.

Pored toga, sajt preporučuje hotelski smeštaj u Novom Sadu, kao i ture po Vojvodini i u Beogradu.

Advent u Zagrebu nekoliko godina je po izboru ovog sajta bio najbolji evropski božićni market što je hrvatskoj prestonici donelo veliki turistički bum u ovom delu godine.

Glasanje za titulu “Najboljeg evropskog božićnog marketa” na ovom linku: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/novi-sad traje do 10.12.

Foto: Promo

- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img