17.7 C
Alba Iulia
sreda, 8 februara, 2023

Firma bivše državne sekretarke MUP dobila posao privatnog obezbeđenja od MUP-a

Must Read

BPS Security, firma u vlasništvu bivše državne sekretarke MUP Milene Vuković, dobila je posao obezbeđenja od MUP.

Kako piše Insajder, firma je posao dobila kao deo konzorcijuma sa kojim je MUP potpisao okvirni sporazum za nabavku u 2019. i 2020. u vrednosti od najmanje 60 miliona dinara (pola miliona evra).

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova objavljena je dokumentacija iz koje se vidi da je MUP sa konzorcijumom firmi V.I.P. Security, G4S Secure Solution, BPS Security i Tisten Group početkom decembra sklopio okvirni sporazum za nabavku fizičko tehničkog obezbeđenja za potrebe Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata. Kao jedini ponuđači, sa MUP-om su sklopili posao po ceni radnog sata u visini od 490 dinara bez PDV-a.

Milena Vuković bila je kratak period državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova, a kako prenose mediji i savetnica ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Za državnu sekretarku je imenovana u septembru 2015, a već krajem januara 2016. podnela je ostavku. Tada je razrešena i dužnosti člana Saveta Kriminalističko-policijskog univerziteta, kao i funkcije predsednika Nadzornog odbora Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika MUP.

Firmu za privatno obezbeđenje BPS Security osnovala je u februaru 2017. godine. BPS Security je poslove obezbeđenja dobila od različitih državnih institucija kao što su Uprava za zajedničke poslove republičkih organa Beograd, Poreska uprava Srbije, JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, GSP Beograd, Parking Servis, Gradski centar za socijalni rad, EPS, Pošta.

Sudeći po tenderima objavljenim portalu eKapija, pre ovog posla takođe je radila za MUP i to kao deo konzorcijuma sa još tri firme, a posao je dobila u avgustu prošle godine i to na održavanju higijene u objektima MUP.

Podsetimo, da zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije obezbeđuje privatna firma “Sekjuritas”, izjavio je za Politiku predsednik Sindikata zaposlenih policije (SZP) Dejan Đukić.

Međutim, kako piše Danas, ta priča se najpre pojavila, a zatim i nestala sa naslovne strane subotnjeg izdanja lista Politika, ali su je pojedini mediji već preneli. Kako Danas nezvanično saznaje, do izbacivanja teksta došlo je nakon intervencije iz Ministarstva unutrašnjih poslova, o čemu više OVDE.

- Advertisement -spot_img

1 COMMENT

  1. Ova gospođa je potpuno u pravu.Svi oni koje ke osudjuju trebali bi se zameniti sa njom bar mesec dana pa da vide koliko je tesko fizicki i psihicki biti domacica.Bila sam u njenoj situaciji i zaista to je pretesko.Vecini zena posao dodje kao odmor od kuce (stana) iako to nece da priznaju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img