17.7 C
Alba Iulia
nedelja, 1 avgusta, 2021

DIREKTOR NE MOŽE DA DOĐE SEBI! Osmak nasrnuo na njega, rasekao mu arkadu jer ga je opomenuo što jede na času!

Must Read

U međuvremenu, ovaj incident prijavljen je novosadskoj školskoj upravi

L. S. (14) u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” na Zorana Đurića nasrnuo sedištem od bicikla. Direktor u šoku i oporavlja se od napada.

Učenik osmog razreda L. S. (14) OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Mitrovici, u utorak je nasrnuo na direktora ove škole Zorana Đurića, tako što ga je sedištem od bicikla udario u glavu i rasekao mu arkadu. U hitnoj službi Đuriću je odmah sanirana rana i stavljena kopča iznad desnog oka i on se oporavlja od fizičkog napada i šoka.

U međuvremenu, ovaj incident prijavljen je novosadskoj školskoj upravi, policiji, Gradskoj upravi za obrazovanje, nadležnima koji će odlučivati o daljem toku ovog postupka.

Nemili događaj koji se desio oko devet časova ujutru, usledio je kada je direktor u redovnom obilasku odeljenja, za vreme časa, opomenuo četrnaestogodišnjeg učenika, da ne jede na času, već da to radi za vreme odmora. Tada je revoltirani osmak izašao iz učionice, doneo sedište od bicikla i njim pogodio direktora u glavu. O ovom incidentu u “Jovinoj” školi u utorak niko za “Novosti” nije želeo da govori. Dok je Đurić davao izjavu u policiji, na njegov mobilni telefon javio se prijatelj, koji nam je rekao da se direktor veoma potresao, te da nije u stanju da daje izjave za medije.

– Razgovarao sam sa direktorom odmah nakon incidenta i on je sada dobro. Lokalna samouprava osuđuje ovakvu vrstu nasilja i čekamo da nadležne institucije utvrde činjenično stanje, nakon čega će se znati dalji koraci – kaže, za naš list, Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, sport i kulturu u Sremskoj Mitrovici.

Iz Policijske uprave Sremska Mitrovica potvrđeno je da je došlo do fizičkog napada u školi, ali nisu mogli da iznose detalje zbog istrage koja je u toku.

OBAVEŠTENO MINISTARSTVO

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je preduzelo sve korake iz svoje nadležnosti u slučaju ovog incidenta:

– Obavešteni smo da se u toj školi dogodio incident. Škola je ispoštovala proceduru i obavestila školskog policajca, MUP, Centar za socijalni rad, Školsku upravu Novi Sad i prosvetne inspektore u Sremskoj Mitrovici i održala sastanak Tima za zaštitu od diskriminacije nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img