17.7 C
Alba Iulia
petak, 12 avgusta, 2022

Apatin: Počeli radovi u fabrici vode

Must Read

U toku je rekonstrukcija mineralnih filtera na fabrici vode u Apatinu, a do sada je realizovano oko 70 odsto predviđenih radova

Radio Dunav prenosi da nakon što je 10. septembra izvođač radova uveden u posao, imenovan je odgovorni izvođač radova, kao i stručni nadzor nad izvođenjem radova. Potom je izvršena nabavka i isporuka mineralnih ispuna tipa “Culligan” za 12 automatskih filtera na prvom stepenu filtracije.

Na četiri automatska filtera obavljeno je vađenje postojeće ispune, demontaža, peskarenje i farbanje, kao i montaža filtera sa cevnim razvodima, ali i punjenje novom mineralnom ispunom, dezinfekcija, ispiranje i priprema za puštanje u rad. Urađena je i kompletna rekonstrukcija sistema za proizvodnju i doziranje natrijum hipohlorita, koji je pušten u rad.

Investiciona vrednost radova na rekonstrukciji mineralnih filtera na fabrici vode u Apatinu iznosi 24.900.000 dinara, od čega Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo finansira 79,90% ukupne investicije, a ostalih 20,10% obezbeđuje korisnik sredstava, odnosno opština Apatin.

Cilj rekonstrukcije filterske ispune je da se u narednih 10 godina obezbedi nesmetano i permanentno snabdevanje građana kvalitetnom pijaćom vodom, prema pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće, što ujedno i predstavlja rok trajanja filterske ispune.

- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img