12.9 C
Novi Sad
субота, 28 марта, 2020
  • Naslovna
  • Sport

Urađeno idejno rešenje novog stadiona Kabela, projekat vredan tri miliona evra

Spisak apoteka i prodavnica koje će usluživati penzionere u Novom Sadu

I ove nedelje će građani stariji od 65 godina moći da pazare u novosadskim marketima, ali i apotekama, u...

Televizijska ekipa uhapšena nakon snimanja reportaže, vlasnica tvrdi da je u pitanju pritisak

Ekipa KTV televizije iz Zrenjanina nakon snimanja reportaže o licitaciji državnog poljoprivrednog zemljišta danas je uhapšena i odvedena u...

Zabranjen dopunski rad svim lekarima u Vojvodini

Lekari iz Vojvodine koji su, sem u državnim zdravstvenim ustanovama, angažovani i u privatnim medicinskim praksama, ambulantama i bolnicima...

Kikinda na ivici pucanja, virusom zaražena i učenica

“Ovo je ona vest od koje smo svi strahovali, nadajući se da je nikada nećemo čuti” prva je reakcija...

U KCV Novi Sad primljena dva nova pacijenta, prvi iz Sombora

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leči devet pacijenata kod kojih je potvrđeno da su...

Fudbalski stadion sa 2.500 mesta u skladu sa UEFA standardima, pomoćni teren sa veštačkom travom, sportska hala za futsal, fudbalska akademija sa internatom, upravna zgrada, sportski kompleks koji bi imao i svoje komercijalne sadržaje – to je ideja aktuelne uprave, koja želi da crveno-crni u narednom periodu postanu Superligaš, a samim tim i da imaju mnogo bolje okruženje za igru i rad.

Trenutna situacija je takva da stadion Kabela ne ispunjava uslove po kojima bi igrači ovog kluba mogli da igraju utakmice Prve lige Srbije na njemu. Zbog toga je Kabel u jesenjem delu sezone 23 utakmice igrao praktično kao gost, s obzirom na to da su mečeve u kojima su formalno bili domaćini igrali na stadionu Proletera na Slanoj bari i na “Karađorđu”.

Rukovodstvo Kabela ovakav projekat vidi kao logičan nastavak ideje aktuelne vlasti o obnovi i izgradnji “Kineske četvrti”, kompleksa za stanovanje uz Dunav, uređenje Limanskog parka, novog studentskog doma.

Foto: FK Kabel

“Ono što nam predstoji u narednom periodu je pre svega rešavanje imovinsko-pravnih odnosa na zemljištu kompleksa u saradnji sa Gradom Novi Sadom, zatim izmena regulacionog plana koji će omogućiti izgradnju predviđenih sadržaja, potom izrada projektne dokumentacije i na kraju sama obnova i rekonstrukcije sportskog kompleksa. Limani 1, 2, 3 i 4 odavno zaslužuju da dobiju jedan moderan sportski objekat”, poručuje predsednik Kabela Miloš Nikačev.

U klubu procenjuju da bi ovakav projekat mogao da košta oko tri miliona evra. Ipak, svesni su da sami ne mogu to da finansiraju, zbog čega se nadaju da bi do sredstava mogli da dođu uz saradnju sa gradom, pokrajinom, republikom, te Fudbalskim savezom Srbije, kroz Uefin program “Hattrick” koji bi trebalo da pomogne izgradnju stadiona.

Prema idejnom rešenju koje je izradio RMT studio, glavna tribina uz Bulevar despota Stefana, imala bi kapacitet 1.000 i prostranu svečanu ložu, kao i druge potrebne prostorije, kao što su one za medije, VAR sistem, kontrolnu sobu… Zadržao bi se i sadašnji ugostiteljski objekat sa pogledom na teren, navodi se u rešenju koje su izradili studenti četvrte godine arhitekture iz Novog Sada.

Foto: FK Kabel

U okviru najmanje tribine kapaciteta 500 mesta, predviđen je prostor s pratećim poslovnim ili komercijalnim sadržajima. Poseban objekat bi bio onaj koji bi zadovoljio potrebe prvog tima, omladinske škole, uprave kluba.

Za klub koji planira da od 2021. godine nastupa u najvišem rangu domaćeg fudbala, jedan od ključnih projekata je izgradnja fudbalske akademije sa internatom. Drugi deo kompleksa je pomoćni teren, dok bi treći deo predstavljala hala za futsal.

Kako bi se realizovao projekat, osim rešavanja imovinsko-pravnih odnosa, bilo bi potrebno i izmeštanje kompleksa “Mostogradnje”.

“Očekujemo da sve procedure oko izgradnje stadiona mogu biti gotove do početka fudbalske sezone 2021/22. godine i da tako naš klub zaigra u Superligi na modernom kompleksu kakav je svojim rezultatima poslednjih godina i više nego zaslužio. Ambicija kluba je da se izbori za mesto koje vodi u elitu, pa je stoga potrebno kompletnu stadionsku infrastrukturu podići na adekvatan nivo”, dodaje Nikačev.

U klubu smatraju da bi novi stadion mogao da bude dom ženske fudbalske selekcije, ali i FK Vojvodina u periodu dok traje obnova “Karađorđa”.

Podsetimo, Kabelu je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije nedavno oduzela 10 bodova zbog sumnje na nameštanje utakmice sa Smederevom. Ipak, Kabel je veoma brzo ponovo došao u gornji deo tabele.

Izvor:021.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vesti

Spisak apoteka i prodavnica koje će usluživati penzionere u Novom Sadu

I ove nedelje će građani stariji od 65 godina moći da pazare u novosadskim marketima, ali i apotekama, u...

Televizijska ekipa uhapšena nakon snimanja reportaže, vlasnica tvrdi da je u pitanju pritisak

Ekipa KTV televizije iz Zrenjanina nakon snimanja reportaže o licitaciji državnog poljoprivrednog zemljišta danas je uhapšena i odvedena u pritvor.Pritvoreni su novinar Danijel Radić,...

Zabranjen dopunski rad svim lekarima u Vojvodini

Lekari iz Vojvodine koji su, sem u državnim zdravstvenim ustanovama, angažovani i u privatnim medicinskim praksama, ambulantama i bolnicima biće zabranjen dopunski rad, saznaje...

Kikinda na ivici pucanja, virusom zaražena i učenica

“Ovo je ona vest od koje smo svi strahovali, nadajući se da je nikada nećemo čuti” prva je reakcija Kikinđanke Tanje J. na vest...

U KCV Novi Sad primljena dva nova pacijenta, prvi iz Sombora

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leči devet pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od koronavirusa. Od dva...

Povezane vesti