Home Odbojka Protekla godina jedna od najuspešnijih za Odbojkaški klub Apatin

Protekla godina jedna od najuspešnijih za Odbojkaški klub Apatin

0
147

APATIN – Odbojkaški klub Apatin 2019. godinu pamtiće kao jednu od najuspešnih od osnivanja. Seniorke su sezonu 2018/2019. završile kao prve na tabeli u Prvoj Vojvođanskoj ligi.

Odbojkašice Apatina su do naslova prvaka lige došle bez poraza, tokom parila prošle godine sa osvojenim 41 bodom i sa svega pet izgubljenih setova.

“Početkom godine ovaj uzoran sportski kolektiv je po izboru Sportskog saveza opštine Apatin proglašen za najuspešniji klub u opštini Apatin za 2018 godinu. Seniorke su i u jesenjem delu sezone 2019/2020 klub sa najviše osvojenih bodova u ligi, 24 ali i klub sa najboljom set i poen razlikom”, kaže Miloš Popović, trener odbojkašica i dodaje:

“OK Apatin je jedini ženski klub koji ima i drugu seniorsku ekipu koja se takmiči u Drugoj vojvođanskoj ligi pod nazivom OK Apatin 2”.

U klubu ističu da su posebno ponosni što je njihova najbolja igračica Sanja Maleš u prošloj godini nastupila na Evropskom prvenstvu u odbojci na pesku u Švedskoj za reprezentaciju Srbije.

“Ovo je bila jedna od najuspešnijih godina u mojoj sportskoj karijeri. Ostvarila sam san da nastupam za našu reprezentaciju, a sve to sam izborila vrednim radom i trudom, kao i moje saigračice”, veli ona.

“Pionirke su i ove sezone izborile plasman iz pionirske lige Južna bačka na pionirsko prvenstvo Vojvodine. One će se kao i kadetkinje OK Apatin od januara ove godine takmičiti među 16 najboljih ekipa u Vojvodini. Kao i prethodnih godina klub je organizovao veliki broj turnira. Kao najbolji i najveći turnir u klubu u 2019 godini izdvaja se međunarodni Street volley Apatin 2019, koji je okupio 1.300 dečaka i devojčica”, dodaje Popović.

Najmlađe devojčice su na turnirima u mini odbojci i street volleyu učestvovale širom Vojvodine i osvojile veliki broj medalja.

“Odbojkaški klub Apatin ima najveću A licencu koju izdaje odbojkaški savez Srbije i predstavlja najmasovniji sportski ženski kolektiv u opštini Apatin. Odbojka je bio jedini ženski sport i u 2019 godini gde su ekipe osnovnih i srednjih škola iz naše opštine imale ekipe i takmičenja na nivou opštine i regiona,pre svega zahvaljujući devojčicama i devojkama koje treniraju odbojku u OK Apatin”, ističe Popović.

OK Apatin je i u 2019 godini bio jedini ženski klub koji u konkurenciji ekipnih olimpijskih sportova koji ima seniorsku ekipu i mlađe kategorije u takmičenju. Na njihov poziv i u 2019 godini OK AS Beograd održao je odbojkaški kamp u Apatinu. Više od 200 dečaka i devojčica iz Beograda su kao i prethodnih godina boravili u Apatinu.

U klubu ističu da će i ove godine organizovati odbojkaški kamp,jer kako kažu odbojka je obeležila 2019 godinu u Srbiji, obe reprezentacije muška i ženska su ponovo postale prvaci Evrope. Odbojkaški klub Apatin je krajem godine dobio i priznanje za razvoj odbojke, od odbojkaškog saveza Vojvodine,povodom jubileja 70 godina odbojke u Vojvodini.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here