17.7 C
Alba Iulia
sreda, 4 avgusta, 2021

Đorđević odlazi, dolazi Kokoškov?

Must Read

Igor Kokoškov mogao bi da nasledi Aleksandra Đorđevića na mestu selektora košarkaške reprezentacije Srbije, piše štampa.

Utakmica protiv Češke za 5. mesto na Svetskom prvenstvu u Kini mogla bi da bude i poslednja za Đorđevića u ulozi selektora. Njegov ugovor s Košarkaškim savezom Srbije ističe sa završetkom Mundobasketa, a “Novosti” pišu da će loš plasman na Svetskom prvenstvu, na kome se računalo čak i na zlatnu medalju, samo učvrstiti njegovo uverenje da je došlo vreme da kormilo reprezentacije prepusti nekom drugom.

Kako piše “Politika”, Đorđević je o tome mnogo pre ovog šampionata razgovarao s predsednikom Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predragom Danilovićem i generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem. Imajući u vidu da je proletos započeo projekat oživljavanja Virtusa iz Bolonje, da mu je taj klub dao odrešene ruke da uspostavi kompletan sistem rada (čak i neke stvari koje se tiču menadžmenta), nerealno je da istovremeno sedi na dve tako vruće stolice, ocenjuje taj list.

Glavni kandidat za novog selektora, prema saznanjima “Novosti”, jeste Igor Kokoškov, asistent u stručnom timu Sakramento kingsa u NBA, koji je pre dve godine u Istanbulu kao selektor Slovenije osvojio titulu evropskog šampiona, upravo pobedivši Srbiju u finalu.

Nije tajna da u KSS-u već izvesno vreme razmišljaju o Đorđevićevom nasledniku, piše “Politika” i navodi da je, prema njihovim saznanjima, ime koje se najčešće pominje poslednjih meseci Saša Obradović, trener Monaka.

Đorđević je sa reprezentacijom Srbije osvojio tri srebra, 2014. na Svetskom prvenstvu, 2016. na Olimpijskim igrama i 2017. na Evropskom prvenstvu. Ušao je u istoriju ovog sporta kao jedini koji je stizao do finala tri najveća takmičenja i kao igrač i kao selektor.

ViaFIBA
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img